Ademhaling

Onderdeel Kennisbasis Ademhaling:

De student kan de belangrijkste aspecten van de anatomie en fysiologie van de mens beschrijven en kan deze kennis uitleggen aan de hand van concrete voorbeelden. Voor dit onderdeel betreft het de volgende aspecten
De bouw, functie en werking van het ademhalingsstelsel (diafragma, longvlies, borstvlies, pleuraholte), buikademhaling, gaswisseling, regulatie van de ademhaling.

De student kan de bouw en werking van de longen uitleggen met gebruik making van biologische modellen.

Voor dit onderdeel moet je jouw kennis hierover kunnen beschrijven aan de hand van concrete voorbeelden. Dat kun je natuurlijk doen door de bovenstaande aspecten uit te schrijven, maar je kunt ze ook verwerken in een mindmap! Deel je kennis met elkaar, dan kun je ook deze informatie uitleggen.

Ook moet je de bouw en werking van de longen uit kunnen leggen, waarbij je een koppeling maakt met biologische modellen. Wanneer je dit niet goed begrijpt, zoek op internet, ga oefenen met het boek of vraag het je docent! Leg het ook je mede studiegenoten uit, zodat je kunt oefenen met “uitleggen”. Daarnaast kun je ook mensen uit je naaste omgeving vragen of je het aan ze uit mag leggen. Houd daarbij natuurlijk rekening met iemands voorkennis ;).

Succes!


Hieronder vind je een handige oefening en een filmpje met enkele vragen. Naast deze tools, kun je zelf een mindmap maken of flashcards over dit onderdeel. Op YouTube en andere bronnen zijn nog meer leuke en handige filmpjes te vinden. Kijk wat bij jouw leerstijl past en ga aan de slag met jouw kennis!

Inademen en uitademen

Oefening op BioDesk

Hieronder vind je een interactief filmpje, gemaakt via h5p.org. Een leuke tool om later in je lessen ook te gebruiken! Neem daar eens een kijkje, er is heel veel mogelijk op ict gebied om je lessen heel aantrekkelijk te maken en om verschillende leerstijlen in je lessen aan te kunnen spreken.

 

 

Eventueel kun je het bijbehorende lesmateriaal vinden op elo.nhl.nl (Blackboard).