Zintuigen

Onderdeel Kennisbasis Zintuigen:

De student kan de belangrijkste aspecten van de anatomie en fysiologie van de mens beschrijven en kan deze kennis uitleggen aan de hand van concrete voorbeelden. Voor dit onderdeel betreft het de volgende aspecten:
Het oog: bouw, functie en werking: lens, netvlies;
Het oor: bouw, functie en werking oor: buitenoor, middenoor, buis van eustachius,trommelvlies;
De neus: bouw en werking neus, slijmvlies, samenwerking van reuk met smaak;
De smaak: proeven, tong, smaakpapillen, relatie smaak met reuk

De student kan de bouw en werking van zintuiglijke organen uitleggen met gebruik making van biologische modellen.

Voor dit onderdeel moet je jouw kennis hierover kunnen beschrijven aan de hand van concrete voorbeelden. Dat kun je natuurlijk doen door de bovenstaande aspecten uit te schrijven, maar je kunt ze ook verwerken in een mindmap! Deel je kennis met elkaar, dan kun je ook deze informatie uitleggen.

Ook moet je de bouw en werking van de zintuigen uit kunnen leggen, waarbij je een koppeling maakt met biologische modellen. Wanneer je dit niet goed begrijpt, zoek op internet, ga oefenen met het boek of vraag het je docent! Leg het ook je mede studiegenoten uit, zodat je kunt oefenen met “uitleggen”. Daarnaast kun je ook mensen uit je naaste omgeving vragen of je het aan ze uit mag leggen. Houd daarbij natuurlijk rekening met iemands voorkennis ;).

Succes!


Hieronder vind je enkele oefeningen die te vinden zijn op het internet. Wanneer je doorscrolt, kun je op deze pagina ook oefeningen maken en links naar filmpjes vinden over dit onderwerp. Vergeet de pathologie niet!

Oefening 1:

Oefening 2:

Voor extra verduidelijking kun je via YouTube verschillende video’s zoeken die betrekking hebben tot de zintuigen.

 

Eventueel kun je het bijbehorende lesmateriaal vinden op elo.nhl.nl (Blackboard).